הפוך לעמוד הבית

השף אביב משה משיק את שוק האוכל הצפוני "אגמון מרקט"

22/12/2016
השף אביב משה משיק את שוק האוכל הצפוני "אגמון מרקט"

השף המוערך אביב משה ומתחם התיירות "גליליון", משיקים את "אגמון מרקט", שוק הקולינאריה הגדול באזור הצפון, בסמוך לאגמון החולה. השוק צפוי להיפתח בחודש פברואר 2017 ויכלול כ-50 מסעדות ודוכני מזון, אשר יציעו תמהיל ראשון מסוגו של דוכני שפים, מסעדות ודוכנים של תוצרת גלילית מקומית. 

 

"אגמון מרקט" הינו שוק אוכל מקורה המשתרע על שטח של 4,000 מ"ר ויכיל כ-50 מסעדות, דוכנים וחנויות (חללי המסעדות נעים בין 200-300 מ"ר, חללי הדוכנים נעים בין 16-25 מ"ר וחללי החנויות נעים בין 25-120 מ"ר). השוק יהיה פתוח 7 ימים בשבוע.בערב.

 

"זה התחיל באירוח במלון 'גליליון', מלון מקסים ביופיו. לאחר שפגשתי את חיים אוחיון, החיבור היה מיידי – המקום, האנשים, הנוף הבראשיתי והצניעות. התחברתי מיד", אומר השף אביב משה; "בעוד באזור המרכז נפתחים לא מעט שווקי אוכל בשנתיים האחרונות, תושבי הצפון והמטיילים הרבים באזור לא זכו עד כה ליהנות מהחוויה הזו, שמרכזת במקום אחד היצע קולינארי כל-כך מגוון. מעבר לנוף הגלילי עוצר-הנשימה, הייחוד של 'אגמון מרקט', לעומת אחיו התל-אביביים הוא החיבור הטבעי לחומרי הגלם המקומיים והאיכותיים, כדוגמת גבינות, יינות, תבלינים, שמנים, דבש ומאפים".

 

לדברי חיים אוחיון, מבעלי קבוצת "ד.ק.ל אחר" המקימה את "אגמון מרקט": "הקמת 'אגמון מרקט' נובעת מהרצון לענות הן על צרכי תושבי האזור והן על צרכי שלושת מיליוני המטיילים הפוקדים את הגליל העליון מדי שנה, כשחצי מיליון מתוכם מגיעים לאגמון החולה הצמוד. המטרה היא להפוך למוקד התיירות המוביל בגליל, אליו יגיעו מדי יום תושבי האזור וקהל מכל רחבי הארץ- מטיילים, נופשים, חובבי קולינאריה ו'פודיז'. חשוב לזכור כי הגליל מושך אליו תיירים בכל חודשי השנה, והרבה מהם בחורף, ואנו צופים כי 'אגמון מרקט' יהפוך עבורם למוקד עלייה לרגל".

כתבות נוספות

עבור לתוכן העמוד