כ- 2 מיליון שקלים משקיעה חברת התרופות נוברטיס בקמפיין רחב היקף ל'אוטריוין מנטול', מוצר נוסף בסדרת התכשירים של מותג 'אוטריוין', מובילת השוק התופסת נתח של 45% בין התרופות ללא מרשם להקלה על נזלת, הצטננות וגודש באף (על פי נתוני IMS ביח', רבעון שלישי 2007).
הקמפיין יעלה לאוויר באמצעות משרד הפרסום "אקספרט" ב- 16.12.07 ויימשך 3 שבועות. הוא יכלול סרטון פרסומת בערוצי הטלוויזיה המסחריים: ערוצים 2, 10, ערוץ המוסיקה 24 וערוץ 9 למגזר דוברי הרוסית, וכן מודעות במגזיני בריאות ונשים. הקמפיין ילווה בפרסום בנקודות המכירה ברחבי הארץ.
פעילות הקד"מ לקמפיין אוטריוין מנטול תיעשה אף היא סביב המנטול, בין אם בשימוש בצבע הירוק ובין אם בעיצוב גרפי של עלי מנטה רעננים, ותכלול ראשי גונדולה (גונדולה – המדף המחבר בין שדרות המדפים) ברשתות הפארם, סטנדים ברשת חנויות הנוחות yellow וכן חלוקת סוכריות מנטה וריחניות מנטול לרכב.
מנתונים הגלובלים של חברת NOVARTIS עולה כי קטגוריית השיעול והצינון היא השניה בגודלה בשוק התרופות ללא מרשם (לאחר תרופות לשיכוך כאבים והורדת חום), והיא גדלה בכ- 20% מדי שנה.