20-18 בנובמבר, אקספו תל אביב
לראשונה פתיחת התערוכה תלווה בסיור שגרירים ונספחים כלכליים בשיתוף של לשכת המסחר
שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון ה- 40, הינו הבמה המרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי. מספר מכובד של 47 חברות מרחבי העולם משתתפות השנה בתערוכה/
האירוע בארגון ובייזום קבוצת שטיר, יכלול השנה את תערוכות ישראפוד, הוטקס, קיטקס, Food Pack ו-Bake & Cake ויתקיים ב-18 – 20 בנובמבר באקספו תל אביב.
עשרות חברות מובילות מישראל ומחו"ל ומעולמות התוכן השונים ישתתפו באירוע הגדול ביותר של הענף ויחשפו מצד אחד את מוצרי המזון והמשקאות החדשים לשנת 2026 ומצד שני את הטכנולוגיות, הפיתוחים והציוד לענפי הקמעונאות, האירוח, המלונאות, המסעדות והשוק המקצועי לשנת 2026 . בין המשתתפים בעולמות המזון והמשקאות נמצא את: דיפלומט, מרינה פטריות, מנצ'יס, אינטרייד, דונה איטליה, CIP GROUP , אביקם זינגר ועוד רבים ובין המשתתפים בעולמות הטכנולוגיה והציוד נמצא את קירוסקאי, אלקטיס- סמסונג, GTC, הורקה, כרמל דיירקט, הנקודה החמה, וריפון, COMAX, דנגוט, לובלינסקי ועוד רבות. מאות חברות עם אלפי מוצרים ומותגים.
בתערוכה ישתתפו השנה חברות מחו"ל, שיחשפו כאן לראשונה את מוצריהם לשוק הישראלי. ביניהן חברות מארה"ב, פולין, סרי לנקה, הודו, הפיליפינים, פינלנד, אוגנדה, צרפת, אזרבייג'ן, בלרוס ועוד. עם כניסת הפסקת האש לתוקפה חלה התעניינות והתעוררות של חברות ממדינות נוספות להגיע לתערוכה ולהיכנס לשוק הישראלי.
באירוע המוביל את תעשיית המזון והמשקה בישראל, תעשיות האירוח, תעשיות הקמעונאות והשוק המוסדי יוצגו מיטב החידושים מהארץ ומהעולם בתחום המזון והמשקאות, לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי. כמו כן יוצגו חידושים בתעשיית המזון לקהל המוסדי, המאפה והקונדיטוריה: מכונות, ציוד וטכנולוגיות מתקדמות, נקניקיות מפטריות בהשקה עולמית, דגים מיוחדים מהים הצפוני, צ'יפס מפירות מאבטיח ומאננס, סופר פוד במגוון תצורות, תוספים חדשניים מדגנים להכנת לחם דאבו אתיופי, מוצרי מאפה, חומרי גלם, כלים, עזרים, מוצרי אריזה ועוד.
ניתן לזהות השנה בתערוכה בהמשך התחזקותה של מגמת הסופר פוד– שמנים אורגניים זית, קוקוס, שמן MCT, מגון מוצרים אורגניים, פירות ומיצים אורגניים מחברות ישראליות ומחברות זרות, מגוון תבלינים אורגניים ותמציות צמחים, טמפה שמיוצרת בישראל שהיא פרוביוטית בעבודת יד בשיטה מסורתית אינדונזית, תוספים חדשניים של קמח דוריאנה ודגן אתיופי המיובא לראשונה – אינקט להכנת לחם דאבו, פחם פעיל מהפיליפינים לטיפול במים ועוד.
טעמים מהמזרח הרחוק שמוצגים ע"י החברות מחו"ל ומיובאים ע"י חברות מקומיות בהתאמה ובפיתוח ישראלי, כולל השקת המותג Tong Garden הגדול והנמכר ביותר בתאילנד.
במסגרת שבוע תעשיות המזון תעשיות האירוח והקמעונאות 2024 תתקיימנה התערוכות והאירועים הבאים:
ישראפוד – תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.
הוטקס – התערוכה לציוד, שירותים וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.
קיטקס – התערוכה לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.
Bake & Cake – התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות ובתי המאפה.
FOOD PACK& FOOD LOGISTICS – התערוכה המקצועית לאריזה, לוגיסטיקה, הובלה ושילוח של מזון ומשקאות.
במקביל לתערוכות מתוכננים להתקיים שני כנסים מקצועיים ואירועים נוספים:
- כנס קמעונאות המזון "טעמים של שינוי", יום ג', 18 בנובמבר, 2025
- ועידת האריזה, יום ה', 20 בנובמבר, 2025
סיור מודרך בתערוכה לשגרירים ולנספחים כלכליים בשיתוף לשכת המסחר, יום ג', 18 בנובמבר, 2025
הכנס השנתי של התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים בישראל, יום ד', 19 בנובמבר, 2025