לקראת יום העצמאות צפויים הישראלים צפויים לאכול כ – 2,000 טון טחינה גולמית ומוצרים מבוססי טחינה, כך מעריך יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929.
לקראת החג, עבר המפעל אחוה לעבודה ב – 3 משמרות, מסביב לשעון ובכוונתו לייצר כ – 600 טון טחינה גולמית. על פי הערכות החברה, היקף מכירות הטחינה הגולמית בישראל לקראת יום העצמאות יגיע ל-30 מליון ש"ח.
אחוה, מראשונות יצרניות הטחינה בישראל, מאז 1929 בדרום ת"א, מקפידה על מסורת ארוכת שנים של טעם נפלא ואיכות, כאשר זרעי השומשום הטבעיים נבחרים על ידה בקפידה, נטחנים ללא חומרי הלבנה ומעניקים טחינה קטיפתית, רכה ובוהקת מלאת בריאות וערכים.