הכנרת משנה את פניה: מסעדת שף ראשונה לגדת האגם

על שפת הכנרת בחוף שלדג הפראי, מול הרי גולן , ממתינה לכם "אלטה"(בספרדית-סנפיר) מסעדת השף היחידה על הכנרת. אלטה נוצרה מהשאיפה לחבר בין אוכל, יין, אלכוהול ואווירה מדויקים, על מנת ליצור חווית בילוי אלגנטית שלא ניתן למצוא באזור, עבור מי שמחפש ארוחה בסטנדרטים בינלאומיים מול הנוף עוצר הנשימה של הכנרת והגולן.

מסעדת אלטה נפתחה בפברואר 2020 ומהווה בית למבקרים מכל רחבי הארץ, שמחפשים מסעדת דגים בכינרת המגישה מנות דגים מובחרות, לצד מנות מפירות ים טריים, נתחי בשר משובחים ושימוש בפירות וירקות ועשבי תיבול מקומיים, המשלבים בין טריות לחיבור מקומי. לצד אלה מוגש תפריט יין ייחודי המתבסס על יינות מאזורי יין ים תיכוניים.

חווית הביקור באלטה מתחילה במיקום הייחודי, ונמשכת בכניסה לחלל עיצובי עצום ומרהיב ביופיו, שנותן דגש על עיצוב חם ומזמין. החזון העיצובי של המסעדה הוא יצירת אוירה ים תיכונית בשילוב של נגיעה טרופית, ע"י שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ וזכוכית. קירות המסעדה מחופים בסנדות והמעבר לחלל המרכזי של המסעדה חושף קורות עץ שמשתלבות מהעמוד המרכזי ומובילות את המבט לכיוון ויטרינות הזכוכית אשר מהן משתקף הנוף של הכנרת ורמת והגולן.

גופי התאורה והריהוט המשלבים צבעוניות מעודנת, מחזקים את האלמנטים הטבעיים של הנוף ויוצרים מקום חדש שלא נראה כמוהו בארץ. השירות באלטה חם ומקצועי, ומשלים את החוויה במקום.

שף הבית של מסעדת אלטה הוא אור קקון, בן 26 שהתחיל את דרכו הקולינרית כבר בגיל 16 בבקתה במסעדת רמות. לאחר שירותו הצבאי החל קקון לבשל בשגב ובמסעדות בקבוצה של שגב משה. קקון מגיש באלטה ארוחה הרמונית עשירה ומפנקת, החל מתצורת ההגשה, השילוב בין המנות השונות, בניית תפריט עשיר באפשרויות לסוגים רבים של מבקרים וחתימה בחותמת אישית הבאה לידי ביטוי בכל מנה ומנה. התפריט של אלטה הוא עונתי ומשתנה בהתאם לעונה, תוך שימוש בחומרי גלם טריים מהשווקים בטבריה ובצפון. הדגים דרך אגב, מגיעים מהמגדלים הטובים ביותר, מכל רחבי הארץ.

החיבור בין המיקום המושלם לשפת הכינרת, לתפריט העשיר בדגי מים מתוקים ודגי מים מלוחים, יצר למסעדת אלטה שם של מסעדת דגים על הים מהמובילות בישראל. חשוב לדעת כי המסעדה מהווה בית קולינרי גם לחובבי הבשר, ומציעה מגוון מנות בקר, טלה ואחרות, המנות מאופיינות בטעמים עשירים אך מאוד מדויקים ומרעננים כיאה לאקלים ולתרבות הים תיכונית ויטופלו בין היתר בגריל פחם ובמעשנה הסמוכה.

תפריט היין נבנה ע"י סומלייה עומרי יצחק, תוך התבססות על יבואני בוטיק של יינות מרחבי אגן הים התיכון ואזורי היין הקלאסיים באירופה.

אולי יעניין אותך

קייטרינג לאירועים
פילאטיס
telaviv
Outscape
UX_EllenboroughPark
Picture12

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

 את התזונה צילום הרבלייף
 מטבחים מעצבת שגית בר
155196_NAT_E_largeסקצרס_נשים_צילום יחצ חול_349