מדוע אמריקה משמינה?


מדוע אמריקה משמינה? ובכן, מחקר שנעשה לאחרונה מגלה את הנתונים הבאים: לפני עשרים שנה הבייגל האמריקני הכיל 140 קלוריות, היום 350 קלוריות. ההמבורגר 333 קלוריות, כיום 590 קלוריות. קערת ספגטי עם כדורי בשר -500 קלוריות, כיום 1,000 קלוריות, ועוד ועוד. הסיבה העיקרית לתוספת הקלוריות היא הגדלת המנות, מה שאפשר לרשתות המזון המהיר לגבות מחירים גבוהים יותר מכל לקוח. מחקר נוסף שנערך על ידי CDC מראה כי שליש מהאזרחים הבוגרים בארה"ב סובלים כיום מהשמנת יתר בהשוואה לכ 16 אחוז לפני עשרים שנים.



פרשנות העורך: הטקסטים שעל גבי מוצרי מזון ארוזים מציגים את מספר המנות שניתן להכין מהכמות הנמצאת באריזה. אך כאשר במשך השנים גדלה המנה (PORTION) פי שניים ויותר, כך גדל גם מספר הצרכנים הסובלים מהשמנת יתר. השמנת יתר מוגדרת כיום כסוג של מגיפה אשר כל הגילאים חשופים אליה. גורמי הבריאות במדינות המערב מנהלים מסעי הסברה, שעל פי נתונים אלה אינם יעילים. נראה, כי יהיה צורך לחייב את יצרני המזון, להציג על גבי האריזות אזהרה במתכונת דומה לזו שבחפיסות סיגריות, על הנזקים הנגרמים כתוצאה מצריכת יתר, ואולי אפילו התמכרות לסוגי מזון שונים.

אולי יעניין אותך

מחיר בקבוק אחד 2500שח מחיר השקה 2000שח טיפול סלבוסטר דר אקרמן צילום יחצ (3)
HACKETT LONDON גיא כושי ויריב פיין קרדיט (4)
חנות של רשת דינמיקה צילום באדיבות דינמיקה (2)
שיקו נהון מנהל השיווק והסחר של מכבי פארם ורפאל חדידה ברזילי בעלים חב' ג'רוויטל ישראל צלם א
Alon Yaakob by Nadav Cohen Yonatan
דני קליש קרדיט צילום דרור סתהכל

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

פרקט למקלחת
ניר צוק
עדי אשכנזי ודדי דדון. צילום אלון שפרנסקי