טוויטר עלתה בעיצוב חדש שנועד למשוך משתמשים חדשים. השירות שעד עתה דרש ממשתמשים הבנה של ממשקי משתמש מורכבים יותר מאשר אצל המתחרה – עושה מאמצים רבים להקל על הציבור הרחב להבין כיצד הדברים עובדים. העמוד הראשי של טוויטר מסביר בצורה טובה למשתמשים כיצד הדברים עובדים ומהם סמלוני ה- @ וה- # שנועדו לתיוג משתמשים ותחומי עניין, וגם ההצגה של זרם ההודעות מותאם בצורה אישית יותר למשתמש – לפי מיקום ונושאים. זרם ההודעות גם ישרשר זרם של הודעות במקום אחד – כפי שקיים בפייסבוק.
בנוסף, טוויטר מבצעת בידול של דפים עסקיים מדפי משתמשים פרטיים – כנראה במטרה לקרוץ יותר מתמיד לעסקים – שם נמצא הכסף.
השדרוג הנוכחי מצטרף למספר שדרוגים נוספים שטוויטר ביצעה לאחרונה, ביניהם שילוב כלי להעלאת תמונות וגלריית תמונות עבור כל משתמש.
לפי נתוני מכון PEW האמריקאי, רק 13% מהגולשים עושים שימוש בטוויטר, בהשוואה ל -50% אצל פייסבוק המתחרה. בישראל ההפרש גדול בהרבה, וטוויטר נחשבת לכלי לחובבי טכנולוגיה.