היקף התרומות המקוונות לארגונים שלא למטרת רווח באמצעות האתר ישראל תורמת, גדל בשיעור של 250% מתחילת שנת 2011 ועד היום בהשוואה לכל שנת 2010.
850 ארגונים גסו באמצעות האתר 7.5 מיליון ₪ המגיעים מ-32,000 תרומות – מספר תרומות הגדול ב- 380% בהשוואה לשנת 2010.
"המשבר הכלכלי פגע קשות בעמותות בארץ ובחו"ל, וחייב אותן לחפש מקורות תרומות חדשים – לא רק תרומות גדולות של בעלי יכולת אלא גם תרומות קטנות של התורמים פשוטים. האינטרנט הוא כלי יעיל במיוחד להגיע לקבוצות רחבות של תורמים קטנים, בארץ וברחבי העולם", אמר יונתן בן דור, מייסד ומנכ"ל ישראל תורמת.
40% מהתרומות יועדו לארגוני רווחה ושירותים חברתיים, 24% לארגונים מקצועיים, כגון ארגוני עובדים, 10% לטובת ארגונים שמטרתם שינוי חברתי ופוליטי והשאר, פחות מ-10% כל אחד, לטובת ארגונים מסוגים אחרים.
עוד ניתן לראות מנתוני ישראל תורמת כי החודשים הפופולריים ביותר לתרומה היו אוגוסט, ספטמבר, ודצמבר. "תקופת החגים וסוף שנת המס הן התקופות העיקריות למתן תרומות בישראל" אמר בן-דור. "מה שהיה בלתי צפוי מבחינתנו הוא מספר התרומות הרב שהגיע במהלך חודש אוגוסט, בזמן המחאה החברתית, אז התקבלו פי 3 יותר תרומות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד".