איפור גוף להמחשת החיים עם מחלות כאב במרכז קמפיין חברתי חדש

תחת הכותרת מוצאים את הכאב מהארון ושוברים את הסטיגמה צולם הקמפיין להעלאת המודעות למחלות כאב.
על מוקד כאב בגופם של המשתתפים צוירו באיפור גוף: אריה, ציור פסיכודלי ופצעים מדממים על מנת להמחיש את הכאב השקוף.
במטרה להסיר את מעטה השקיפות והבושה מהחולים ולהעלות את המודעות למחלות בהן הכאב הוא החלק המשמעותי במחלה. מחלות כגון' פיברומיאלגיה, אנדומטריוס, קרוהן קוליטיס ועוד. התכנסו המטופלים הסובלים ממחלות כאב, אלעד הרוש, אנה אמיר ומיה לובר בסטודיו לצילום, הם סיפרו את סיפורם האישי למאפרת עינת אריאלי שתרגמה את הכאב לציור גוף.


בשבוע לפני הקמפיין הופצו ברחבי הרשתות החברתיןת פייסבוק ואינסטגרם טיזרים עם משפטים כמו "הבדיקות שלך תקינות, זה כנראה פסיכוסומטי" או "די נו עוד פעם כואב לך"

לדברי אנה אמיר, יוזמת הקמפיין ומאמנת אישית מוסמכת בריאות המתמחה בניהול מחלות כרוניות וכאבים כרוניים: "ב-6 שנים האחרונות פגשתי עשרות מטופלות ומטופלים שסובלים וחיים לצד כאב מסיבה כזאת או אחרת, נוכחתי לדעת שהכאב הוא שקוף והיחס של עולם הרפואה לכאב הוא דואלי, מצד אחד יש הבנה כי הכאב נוכח בשל המחלה ומצד שני מאחר ולכאב אין ביטוי ויזואלי קשה לתת עליו מענה נקודתי ומהיר".


בכוונתה של אמיר לצאת עם תערוכה נודדת של הצילומים ברחבי הארץ.

אולי יעניין אותך

טיטי ועומר לקמפיין Be Pharm צילום מיכה לובטון
עדי אשכנזי ודדי דדון. צילום אלון שפרנסקי
Altman x Gali_Srutonim
יאיר ניצני בקמפיין עיגול לטובה עבור המרכז לחיילים בודדים על שם מייקל לוין - צילום
HW150-BP14986ES8

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

Image3 (1)
מאור לברן מנכל סלייס גלובל
קרדיט אור גפן (6)