מי עדן פנתה לרשות השניה בבקשה לפסול לאלתר את הפרסומת של תמי 4 שלטענתה, מטעה את הציבור בכך שהיא מבוססת על "מבחני טעם" לכאורה למוצר שאינו קיים – "המים של תמי 4 ".
עוד טוענת מי עדן כי אי אפשר להשוות מי ברז למים מינרליים . מים מינרליים הינם בעלי מקור קבוע וידוע הרכב קבוע וידוע וטעם זהה תמיד. להשוות מים מינרליים למשיר סינון זה כמו להשוות חולצה מגוהצת למגהץ . בפרסומת נאמר כי "טעים לשתות תמי 4", כי המים של תמי 4 הם "המים הטעימים בישראל" וכי "לא כל מים הם המים של תמי 4".
בתלונה נטען, כי במסגרת הפרסומת המפרה, עורכת תמי 4 הקבלות פסולות ומטעות בין המים המופקים ממתקניה, לבין מוצרים מקטגוריית המים המינרלים הטבעיים, ובכלל זאת למוצריה של מי עדן, וזאת כאשר כלל אין מדובר במוצרים בעלי בסיס השוואה אחיד ואיכויות דומות, וללא אזכור השוני הרלוונטי בין הקטגוריות. אי לכך, יש לפסול את הפרסומת המפרה לשידור גם בהיותה נוגדת את הוראות סעיף 26 לכללי האתיקה, האוסר שידור תשדיר פרסומת המשווה בין מוצרים בעלי בסיס השוואה שאינו אחיד.
בפרסומת לא מפורט באילו יישובים נערך "מבחן הטעימה" המוצג ולטענת מי עדן, הרכבם וטעמם של מי הברז בישראל משתנה ממקום למקום, ואינו קבוע. טעמם של מים מושפע מריכוז המלחים בהם, אשר נמדד לרוב על ידי ריכוז הכלורידים[1] במים או על ידי ריכוז כלל המוצקים המומסים בהם (TDS). בנוסף, מושפע טעם המים משאריות כלור פעיל, המוסף למים לשם חיטוי.
במסגרת התלונה טענה מי עדן, בין היתר, כי בהיותו של מתקן תמי 4 מתקן סינון טעמם של המים שסוננו על ידו תלוי בהרכבם ובטעמם של מי הברז אליהם מחובר המתקן הספציפי, ועל כן למים שסוננו על ידי המתקן אין – ולא יכולה להיות – תכונת טעם קבועה כלשהי, הניתנת לזיהוי או לביסוס. משכך, שידור הפרסומת נוגד את הוראות סעיף 25 לכללי האתיקה, האוסר שידור תשדיר פרסומת בו נטען או נרמז כי למוצר המתפרסם יש תכונה או איכות אשר אינם ניתנים לביסוס.
בנוסף, הועלו במסגרת התלונה טענות ביחס להיעדר מהימנותם ותוקפם של "מבחני הטעימה" עליהם מבוססת הפרסומת המפרה, והרשות נתבקשה לבדוק עניין זה.
ממי עדן נמסר כי :"אין דבר כזה טעם של תמי 4 משום שתמי 4 זה מכשיר חשמלי המסנן מי ברז בדיוק כמו מגהץ שלא ניתן להשוות את החולצות היוצאות ממנו אלא רק את המגהץ עצמו". טעם המים היוצאים ממכשיר תמי 4 תלוי במי הברז המשתנה ממקום למקום.
אנחנו מים מינרליים אחידים , איכותיים וזהים בטעמם ובהרכבם תמיד. לא ניתן להשוות מרק לסיר או טוסט לטוסטר.זה רק נראה אותו דבר, אבל אין מה להשוות".
על פי חו"ד דעת של פרופ' אמריטוס שלף – הידרולוג המומחה במים: "הרכב המים משתנה ממקום למקום (בישראל 4 מקורות שונים למי ברז) ולכן טעמם בהכרח משתנה ואין במכשיר הסינון לכלור לשנות ובוודאי שלא להשוות את טעמים. באופן אבסורדי מוקדנים במוקדי המכירות של תמי 4 בעצמם עונים כי טעם המים משתנה בין בתים שונים ואף בין ברזים שונים בבית".
[1] כלורידים הינם חומרים המשמשים כאינדיקציה כללית לרמת המלחים במים. יש להבדיל בין חומרים אלו לבין כלור, המשמש לחיטוי המים.