ערוץ ה- YouTubeשל האוניברסיטה העברית צבר למעלה ממיליון צפיות

ערוץ ה- YouTubeשל האוניברסיטה העברית צבר מיליון צפיות מאז עלייתו לאוויר בחודש ספטמבר 2009 והוא זוכה מדי שבוע לכ-10,000 גולשים הצופים בתכני הערוץ.



ערוץ ה- YouTubeמנוהל על ידי המרכז האוניברסיטאי למולטימדיה. מטרת המרכז הינה לאפשר הוראה ולמידה, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ולהעמיד בפני הציבור הרחב, בארץ ובעולם, מאגר של תכנים לימודיים ועשייה אקדמית.



מנתוני הערוץ עולה כי הסרטון הנצפה ביותר הוא ‘Where do you get off’. סרטון זה, מארכיון שפילברג, צבר מעל ל-30 אלף צפיות. מספר הצפיות הרב ביותר בערוץ ה- YouTubeשל האוניברסיטה, כ-50 אלף צפיות, נרשם באוגוסט 2010, עם זכייתו של פרופ' אילון לינדנשטראוס במדליית פילדס, עבור הישגיו בתחום המתמטיקה.



צפיות רבות נרשמו גם בסרטוני הווידאו של תכנית "אבן פינה" באוניברסיטה המציעה קורסים בתחומי המדעים הניסויים, הרוח והחברה. בראש רשימת הצפייה ממוקמת ההרצאה של פרופ' עידן שגב במסגרת הקורס "משב רווח- מסינפסות לרצון חופשי". הסרטון צבר מעל ל-12 אלף צפיות. כ-5,800 צפיות נרשמו עבור הרצאתו של ד"ר יובל הררי במסגרת הקורס "היסטוריה עולמית" וכ-5000 צופים נהנו מהרצאתו של ד"ר יואב רינון בקורס "יצירות מופת בספרות".



סרטוני הווידאו של המרכז לפיתוח קשרי אוניברסיטה-קהילה, אשר מקיים ללא תשלום סדרות הרצאות לציבור הרחב ודיונים אקדמיים בנוכחות קהל גם כן זכו למספר רב של צפיות. בסדרת ההרצאות "מדוע", סרטון הווידאו הנצפה ביותר הוא של פרופ' מרקוס דב-סאטוי מאוניברסיטת אוקספורד, בנושא ‘Music of the prime numbers’ וזכה ל-13 אלף צפיות. בסדרה "שומו שמיים" ההרצאה הנצפית ביותר היא של פרופ' עילם גרוס ממכון ויצמן למדע, בנושא "החיפוש אחר חלקיק האלוהים, המקור למסה" וזכה ל-2880 צפיות.



מירב הצופים בערוץ ה- YouTubeשל האוניברסיטה העברית הם בטווח הגילאים של 35 עד 64.


כ-70% מהצופים הם גברים ו-30% נשים.


אולי יעניין אותך

__יעל שלביה לזר פור יו צילום מור סטודיו (2) - עותק
עיצוב ללא שם - 2025-01-19T131059
שיווק מפה לאוזן
טלי פולג צילום רמי זרנגר
resized_pexels-photo-6153354

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

סכיזופרניה
אורט דן גורמה משיק קורס ייחודי להכנת עוגות לימי הולדת בהובלת הקונדיטורית ליבנת גוטליב צילום באדיבות ליבנת גוטליב (1)
מימין יריב ארדון טופז הורביץ רוני רוטמן ויונתן ישי צילום אסף לוי (8)