מזה כעשר שנים מפרסמת יפעת את דירוג ענף הפרסום: רשימת משרדי הפרסום, רשימת המפרסמים המובילים בפרסום, הקטגוריות המובילות בפרסום, המותגים המובילים והקמפיינים המובילים.
"במשך העשור האחרון הצליחה "יפעת" כגורם נייטרלי בענף לתרום להתמקצעותו של ענף הפרסום והפיכתו לענף מדיד ולאינדיקטור כלכלי. במהלך עשר השנים שבהן פרסמנו את דירוג משרדי הפרסום שכללנו אותו והפכנו אותו לדירוג האמין והנייטראלי ביותר", אומר נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת בקרת פרסום.
"לצערנו, גופים שונים אשר היו מרוצים פחות ממיקומם בדירוג, החליטו לעשות שימוש באמצעי לחץ כוחניים, תוך פרסום דיסאינפורמציה בכלי התקשורת, על מנת לשנות את הפרמטרים שעל פיהם יוכן הדירוג, כל זאת על מנת להביא לתוצאה סופית שתשנה את מיקומם בדירוג. דירוגי יפעת משוקללים בהתאם לפרמטרים המשקפים את עוגת הפרסום הקיימת ובהתאם למומחיות שנצברה ביפעת במשך שנים. שינוי הפרמטרים יביא לדירוג שאינו משקף נכונה את המצב בשוק הפרסום. לפיכך החלטנו שלא להוציא כלל את הדירוג השנתי של משרדי הפרסום."
איגוד חברות הפרסום הגיב לדברים אלו בקריאה ליפעת בקרת פרסום לבחון מחדש את הפרמטרים לחישוב ההוצאה לפרסום ולקיים בדיקה, יחד עם מנהלי משרדי הפרסום וחברות המדיה לגבי שיטות המדידה וחישוב ההוצאה לפרסום באמצעי המדיה השונים.
קריאה זו באה לקראת פרסום נתוני סיכום 2007 של ענף הפרסום ע"י יפעת, ולאור טענות שהועלו ע"י חברי האיגוד לגבי מידת דיוק הנתונים."
עוד נמסר מהאיגוד כי בשבוע הקרוב יתכנסו ראשי ענף הפרסום ביחד עם אנשי יפעת ויגבשו מנגנון
מוסכם לחישוב ההוצאה לפרסום באמצעי המדיה השונים.
לדברי יאיר גלר יו"ר האיגוד, "לאחר שנים של ויכוחים על אופן מדידת הפעילות הפרסומית במדיה ותרגום נתוני יפעת למחזורים אמיתיים, הגענו להסכמה עם יפעת, לשבת יחד ולגבש שיטה מוסכמת על כולם לפיה תימדד ותתורגם הפעילות במדיה לנתוני אמת ואני מברך על כך".