עשרות מדענים בכירים ממכון ויצמן למדע יגיעו ל-61 ברים ובתי קפה נבחרים בתל-אביב, וישוחחו עם הבליינים, באופן לא רשמי ובשפה ידידותית, על השאלות המדעיות הפתוחות, על ההתרגשות המלווה כל תגלית, ועל החיים "על הקצה" בחזית הידע.
האירוע יועבר בשידור חי באתר האינטרנט מאקו ובאתר האינטרנט של מכון ויצמן למדע באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של חברת הסטרט אפ הישראלית Connesta. האירועים יצולמו בין היתר על ידי סטודנטים ממכללת נתניה ויועברו באמצעות ציוד תקשורת של חברת LiveU הישראלית.
הטכנולוגיה של קונסטה מאפשרת העברת שידור חי ברשת האינטרנט ממספר מקורות שידור במקביל, ללא צורך בציוד ניתוב או בניידת שידור. כל ניתוב השידור מתבצע באמצעות תוכנה שפועלת בטכנולוגיית ענן. בתכני הוידאו ניתן לשלב מקורות שידור כמו רשתות חברתיות, סרטונים, אתרי אינטרנט ועוד.
בין נושאי ההרצאות בכנס: האם ייתכנו מציאויות מקבילות? האם מחשבים יוכלו לחזות שינויים באופנת הלבוש? מה יעלה בגורל היקום? כיצד נוצרו החיים? האם אפשר ליצור מוח מלאכותי? האם מיזוג גרעיני הוא הפתרון למשבר האנרגיה? מהי רפואה מותאמת אישית? האם אפשר ללמוד תוך כדי שינה? מדוע כוכבים מתפוצצים? והאם אנחנו עשויים, באמת, מאבק כוכבים?
בכמה ברים יצטרפו משוררים ומסאים אל המדענים ויקראו מיצירותיהם, אשר מתכתבות עם נושאי המחקר. השיחות בברים אלה יכללו, בנוסף לתוכן המדעי, גם התייחסות לקשר ולזיקה בין מדע לשירה בפרט, ובין מדע לאמנות בכלל. בין המשוררים המשתתפים: אגי משעול, צבי עצמון, רחל חלפי, צביקה שטרנפלד, יהודית מוסל-אליעזרוב, מאיר וקסלר, וריקי רפפורט-פריזם. כן ישתתף המסאי חיים תדמון.
זו הפעם הרביעית שמדעני המכון מביאים את בשורת המדע לברים בתל-אביב. מדובר בסיפור הצלחה מהדהד, ששינה את הרגלי הבילוי והכניס מרכיב חדש, מקורי ובלתי צפוי לחיי הלילה בעיר הגדולה. "מדע על הבר" מהווה מודל לחיקוי, וארגונים רבים הולכים בעקבות מכון ויצמן. האירוע יערך ביום רביעי, 24 באפריל, בשעה 20:30 באתר מאקו ואתר מכון ויצמן