'זיתא' – בית בד גלילי , משיקה פסטיבל גסטרונומיה ייחודי בנושא שמן זית איכותי: פסטיבל אוכל ושמן זית במבחר מסעדות תל אביב, בהשקעה של כ- 500 אלף ₪.
מטרת הפסטיבל הינה להכיר לציבור הרחב, את איכויות שמן הזית הישראלי והיותו מרכיב מוביל במנות היוקרה במסעדות ישראל.
במסגרת הפסטיבל, 10 מסעדות שף מובילות בת"א, יציעו לסועדים, במשך שבוע, תפריט ייחודי ובו מנות המבוססות על שמן זית איכותי. כל מסעדה תציע תפריט שונה על פי רוח וקונספט המסעדה.
בנוסף, מעניקים 'זיתא' והמסעדות המשתתפות הטבה ייחודית ללקוחות הסועדים במסגרת הפסטיבל. כל לקוח אשר יזמין את אחת המנות מהתפריט הייחודי לפסטיבל, יקבל ללא תשלום נוסף, מנת פתיחה אטרקטיבית: לחם הבית, בצירוף בקבוק שמן זית כתית מעולה של 'זיתא'- לטבילת לחם הבית וליצירת חוויה לחיך טרם ייגש לארוחה עצמה.
10 מסעדות מובחרות, נבחרו להשתתף בפסטיבל: 'חדר האוכל' – המסעדה החדשה מבית 'פוד-ארט', 'ביסטרו נעה' של השף ניר צוק, 'ביתא קפה' של השפית איילת לטוביץ', 'קימל' של השף שאול בן אדרת, 'דרוקרס ביסטרו בר', 'פלורנטין 10', 'ברונו' של השף משה פחצ'רט, מסעדת 'סיטרה' בסי אנד סן, 'ביסטרו 56' מקניון ארנה בהרצליה ו'ננה' של השף פיטר שקלושי.
'פסטיבל אוכל ושמן זית', יתקיים בתאריכים 16-21 בדצמבר בשעות הערב.
בנצי אלישע, מנכ"ל זיתא: " מאז היווסדה נושאת 'זיתא' את דגל השרשת תרבות צריכת שמן הזית האיכותי בישראל. פעילותה, בין השאר, הביאה לקפיצת המדרגה שעשה הצרכן הישראלי בשנים האחרונות, המתבטאת בעליה בצריכה מ- 400 גר' לנפש בתחילת שנות ה- 2000 לכ- 1 ק"ג היום. יחד עם זאת אנו בישראל עדיין רחוקים מאוד משכנינו באזור אגן הים התיכון, שם הצריכה גבוהה הרבה יותר. ההבדלים נעוצים בכך, שבעוד ישראל עדיין משמש שמן הזית רק לתיבול, הרי שבמדינות אחרות הוא הרכיב העיקרי גם בבישול ובטיגון".