חג השבועות, הוא חג הגבינות ותוצרת ענף החלב ומאופיין בשלל מאכלים טעימים המכילים גבינות ומוצרי חלב מגוונים: החל מעוגות, פשטידות, מאפים, פסטות וכיו"ב.
בעבר, הסתפקו הישראלים בגבינות לבנות פשוטות לשילוב במאכלי החג הלבנים, אולם בשנים האחרונות עם העושר במגוון הגבינות חל גידול ניכר בנטיית הישראלים לשילוב גבינות איכות במאפים בכלל ובמאכלי שבועות החגיגיים בפרט.
במסגרת חגיגת הגבינות והיין תציב רשת "טיב טעם" עמדות שף מקצועיות בסניפים נבחרים בסופי השבוע, בהן יסבירו שפים מומחים על הגבינות השונות, על ייחודה של כל גבינה ועל תכונותיה ויתרונותיה במאכלים שונים וכן ינדבו מתכונים וטעימות של גבינות גורמה ייחודיות.
לדברי רוני גרין, מנהל מכירות ומועדון הלקוחות של רשת "טיב טעם": החשיפה לטעמים ומרקמים מיובאים עידנה את החך הישראלי שרוצה להתנסות בגבינות איכותיות ובטעמי גבינות נועזים יותר".
עוד מוסיף גרין:" אנו כרשת שמתמחה בגבינות גורמה מיובאות חוגגים עם לקוחותינו לכבוד שבועות חודש שלם של טעמים ומרקמים מרחבי העולם. במהלך החודש נציע מבצעים אטרקטיביים, מתכונים
מיוחדים למאכלי החג, כמו כן נשלב מבצעים אטרקטיביים על מגוון יינות איכות מיקבים מובחרים מהארץ ומהעולם שמתאימים לגבינות ולשולחן החג.
במהלך פסטיבל גבינות ויין יתקיימו סדנאות יין בלעדיות שיועברו ע"י יוסי יאיר, היינן הראשי של רשת "טיב טעם" בסניפי הדגל של הרשת. בסדנאות יסביר יאיר על סוגי היינות הקיימים, התאמת יין למאכלים השונים בדגש על מאכלי חג השבועות, בחירת יינות נכונה בהתאם להעדפות וטעם ועוד.