קניוני עופר ומטח יקיימו מלחמת מילים

לרגל יום העברית אשר חל השנה ביום שבתקבוצת קניוני עופר ומטח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית), משתפים פעולה ומציפים בפני הקהל הרחב את מלחמת המילים שמתנהלת ממש עכשיו בין המילה הלועזית והחלופה העברית שלה, במטרה לעודד ולחזק את השימוש בשפה העברית ובמילים אלו.



מדובר במילים אשר טרם הוכרע איזו צורה תקבל את הבכורה – המילה העברית או הלועזית, ובמילים אשר רוב הציבור משתמש בהן בערבוביה, פעם במילה הלועזית ופעם בחלופה העברית. דוגמות: סנדוויץ' כריך, ריצ'רץ' רוכסן, פרוזדור מסדרון, ליפסטיק אודם, טיקט תווית, קונדישינר מרכך שיער, או-קיי בסדר, בטרייה סוללה ועוד.



במסגרת שיתוף הפעולה, במשך שבועיים יוצבו ברחבי הקניונים שלטים מגוונים המציגים את הנושא.



יועץ הלשון ירעם נתניהו ממטח, אשר יזם את שיתוף הפעולה עם קניוני עופר, אומר: "המייחד את המילים שנבחרו הוא שאותו הדובר משתמש לעיתים במילה העברית ולעיתים בלועזית, ויש 'קרב' של ממש בין שתי הצורות. השלטים מציפים את הנושא הזה, ומטרתם לעורר את המודעות של הדוברים ושכל אחד יבדוק את עצמו: האם הוא אומר "נגמרה לי הסוללה" (עברית) או "נגמרה לי הבטרייה" (לועזית)? האם הוא אומר "הבנתי, או-קיי" (לועזית) או "הבנתי, בסדר" (עברית)?".

אולי יעניין אותך

מארז און 219 שח
גיא קצוביץ ושירי וקס צילום באדיבות גוטפרנדס
Let's TALK about it! המלכה איליזבת יערה קידר
IFA_B
הרציף 1_ קרדיט צילום - יעל צור

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

משרדי קומודור
Milestone 2025
רשת אמפמ משיקה את מעדניית דליקטיזי צילום שי בראל