מלונות "שרתון", נותני החסות לוועד האולימפי, בשיתוף עם "שומרי משקל" ו"תנובה" משיקים בימים אלה ארוחת בוקר אולימפית, בהשראת משלחת הספורטאים שתייצג את ישראל בבייג'ין.
ארוחת הבוקר האולימפית תוגש בכל מלונות "שרתון" לאורך כל חופשת הקיץ.
תפריט ארוחת הבוקר הוכן על-ידי השף של מלון "שרתון מוריה" תל-אביב, גולן ישראלי, בעצה אחת עם הדיאטנית של הוועד האולימפי, איילת וינשטיין ממכון ווינגייט. לטובת אורחי המלון שרוצים להמשיך לשמור על משקלם גם במהלך החופשה, זכתה כל מנה לניקוד המייצג את ערכה הקלורי והתזנותי על-ידי הדיאטנית הראשית של "שומרי משקל", ענבל קרקו. שלט עם הניקוד של כל מנה יצורף לכל קערה שתוצב על מזנון ההגשה.
הארוחה כוללת מגוון סלטים, גבינות "תנובה" וממולאים קרים, מבחר קישים אישיים מבצק פילו ומבצק פריך, מוצרי דגים וסוגי סושי שונים, ביצים בצורות הכנה שונות, מוזלי, מבחר מפירות העונה, מאפים ולחמים מחיטה מלאה, מיץ תפוזים סחוט במקום, משקה סויה דל סוכר ושתייה חמה הכוללת חליטות צמחים. לרשות האורחים יעמדו גם עמדה להכנה במקום של ביצים ועמדות לחיתוך ירקות ופירות.
גולן ישראלי, השף: "זו ארוחה בריאותית, מזינה, מופחתת שומן רווי, והכי חשוב: טעימה. הקפדנו לשלב בה מגוון עשיר של פירות וירקות טריים והרבה מוצרי חלב בריאים ודלי שומן של 'תנובה', שמפריכים את הדעה שאוכל טעים זה אוכל משמין. בתחנת המוזלי כל אחד יוכל להרכיב את המוזלי החביב עליו, עם מבחר של תוספות יבשות, פירות טריים ויוגורטים מכל הסוגים. בעמדת הביצים ניתן יהיה לקבל חביתה על טהרת החלבון, שממלא תפקיד חשוב בבניית השרירים, וגם ביצים עלומות, שמתאימות במיוחד לשומרי משקל".
לילית רומם, מנכ"ל "שומרי משקל": "נרתמנו לפרויקט ארוחת הבוקר האולימפית כדי לחזק את המודעות לכך שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. עובדה שאף ספורטאי לא מוותר עליה גם ביום שלא נכונו לו אימון או תחרות. לארוחת הבוקר תרומה חשובה לבריאות, לשמירה על משקל תקין ולהישגים בכל התחומים, הן פיזיים והן קוגניטיביים.
"ארוחת בוקר בריאה ומאוזנת, שמבוססת על שילוב נכון בין חלבונים ופחמימות, מחזירה לגוף את האנרגיות הדרושות לתפקוד הגוף והמוח, לחילוף חומרים תקין ולפיתוח כושר זיכרון וריכוז.
יש לה חשיבות גבוהה במיוחד להתפתחות שכלית תקינה בקרב ילדים ולשמירה על רמת ריכוז ועירנות גבוהה בקרב מבוגרים. לצערנו, רוב הישראלים נוטים עדיין לוותר עליה".
שיטת הנקודות היא שיטה ייחודית שהגתה "שומרי משקל" לבניית תפריט מאוזן ובריא שמרזה. כל נקודה מייצגת שקלול של קלוריות, שומן רווי וגודל מנה. בשיטה זו אין מזון אסור, הכל מותר, בתנאי שמקפידים לא לחרוג מתקציב הנקודות היומי שהותאם אישית לכל לקוח על-פי משקל גופו, גילו ומינו. בשל פשטותה, התאמתה לאדם המודרני ומרחב הבחירה האישי שהיא מציעה הפכה השיטה לסיפור הצלחה. "תנובה" היא חברת המזון היחידה המנקדת מגוון רחב ממוצריה בשיטה זו.
השקת ארוחת הבוקר האולימפית, ביום א' 29 ביוני, פותחת שני ימי גיבושון שמקיים הסגל האולימפי במלון "שרתון מוריה" בתל-אביב, ערב יציאתו למשחקים האולימפיים בבייג'ין. גיבושון זה הוא נדבך נוסף בשיתוף הפעולה רב השנים בין הוועד האולימפי ומלונות "שרתון" והוא חוליה נוספת בשרשרת ארוכה של פעילויות שיוזמים מלונות "שרתון" כתרומה לקהילה.