כפר הנוער "ויצו נחלת יהודה", בראשון לציון לבש השבוע חג. עשרות תלמידי הפנימייה בכפר, החליטו לקחת פסק זמן מהלימודים לבגרויות ולעשות משהו בשביל הנשמה: התלמידים יצרו קשר עם בית אבות בעיר והזמינו את כל הדיירים בו לארוחת חג חגיגית. למימוש היוזמה רתמה ויצו את השפים אייל לביא, מסעדת רוקח 73 ורוקח בנמל; ליאון אלקלעי , מרשת הפיצריות טוני וספה, רואי גרשון השוקולדטייר והבעלים של רשת בוטקי השוקולד ROY שוקולד, ודויד עברי ממחבלות הבוטיק משק עברי- שהגיעו לכפר לסייע לתלמידים לשמח את הקשישים.
השפים הביאו עימם את כל הציוד הנדרש: תנורים וטאבונים ענקיים ואת כל חומרי הגלם שנדרשו להכין ארוחה לבנה לקראת החג, על טהרת הגבינות. בהדרכתם, הופקדו בני הנוער על הכנתן של פיצות ופוקצות יוצאות דופן עם הרכבים מיוחדים. את ההצגה גנבה פיצה בטעם שוקולד שהכינו בני הנוער עם השף רואי גרשון.
דיירי בית האבות לא נותרו אדישים: הם התרגשו מהמחווה ומהאוכל המיוחד שהכינו עבורם השפים והילדים. אחת מדיירות בית האבות סיפרה שזו הפעם הראשונה מזה שנים שיש לה עם מי לחגוג את החגים ושהיא מרגישה מיוחדת.
האירוע, במסגרת חגיגות ה-95 לויצו נערך בכפר הנוער כדי להעלות את המודעות לחשיבות ההתנדבות והתרומה לקהילה, כערך מרכזי של ויצו וגם כדי להעלות את המודעות בקרב בני נוער לחינוך הפנימייתי. התלמידים בכפר משתתפים בתכנית "אות הנוער הבינלאומית", תכנית מיוחדת המעודדת בני נוער למעורבות חברתית ולתרומה לקהילה.
ב"ויצו נחלת יהודה" לומדים 430 תלמידים, מתוכם 200 חניכי פנימייה, המגיעים לכפר מכל הארץ. ביה"ס מכין את תלמידיו לבגרות מלאה והתמחותו בהוראת מדעי החיים והחקלאות, בעיקר בתחום בעלי החיים. כחלק מתוכנית הלימודים פועל בכפר משק חקלאי שוקק ובו רפת, לול, פינת חי ונוי ואתר חדש לייצור דשן אורגני המוכר כיום דשן לחקלאים בכמויות מסחריות. ויצו נחלת יהודה ידוע גם בלהקות הזמר והמחול המקצועיות שלו שנודדות ברחבי הארץ ובעולם ומופיעות בפני קהילות יהודיות.
יו"ר ויצו העולמית, פרופ' רבקה לזובסקי אמרה כי היא "גאה בתלמידים, שלומדים להיות לא רק תלמידים טובים אלא בעיקר אנשים טובים ורגישים לחברה. "הגישה החינוכית המונהגת בכפר, המחנכת לערכים ומעמידה את התלמיד במרכז מטפחת דורות של בני נוער תורמים לחברה ואנו שמחים על כך מאוד".
מנכ"ל בית האבות הבולגרי, משה טולדו אמר "חשוב להדגיש כי נושא זה הינו חשוב ביותר למען קרוב לבבות והבנה בין צעירים לקשישים, במיוחד לאור פערי הגילאים. דיירנו חוו חוויה מהנה מהאפייה המחממת והמלבבת בהפקה הקולינרית לרגל חג השבועות עם גדולי השפים , והתלמידים , נהנו מהטעמים והריחות, מהיחס החם והאוהד ומהאווירה החגיגית במקום". עוד מוסיף טולדו הרעיון הנפלא העומד מאחורי הנתינה , מאפשר לכל אדם באשר הוא לתרום למטרות חברתיות רבות חשיבה, לפתוח את ליבו ולגלות מעורבות ואכפתיות ולקחת חלק משמעותי ופעיל בשיפור פניה של החברה הישראלי.
השף אייל לביא, שגייס את כל השפים בהתנדבות, אמר בהתרגשות: "שמחים שהייתה לנו הזדמנות להשתתף בפרויקט כזה, שמשמח גם את בני הנוער שחיים בכפר ורחוקים מהבית, וגם את הקשישים, שזכו לחברה טובה וארוחה טובה". הרעיון שעלה מיד הוא פיצות, כאשר היה ברור שהולכים לעשות פיצות מיוחדות ולא שגרתיות. לשם כך היה צריך ללהק את השפים המתאימים וכולם התגייסו ברצון".