הפוך לעמוד הבית

אשבל מזון פונקציונלי מקיבוץ מענית רוכשת את יצרנית הממתיקים "קיפל"

8/08/2017

חברת "אשבל- מזון פונקציונלי"  מקיבוץ מענית, המפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי מזון פונקציונלי- תוספי תזונה, מוצרים ללא סוכר וללא גלוטן, סירופים ותערובות אפייה, רוכשת את יצרנית הממתיקים "ק.י.פ.ל טבליות וממתיקים (2001) בע"מ". היקף העסקה מוערך בכ- 3.5 מיליון ש"ח.

 

קיפל הוותיקה, הפעילה למעלה מ- 30 שנה, הינה יצרנית של ממתיקים, אשר פיתחה וייצרה לראשונה בישראל את הממתיק "סטיביה" הצמחי. עוד פיתחה קיפל שורת ממתיקים בשקיות אישיות ( אבקה ), ממתיקים בטבליות וגם ממתיק המשווק כנוזל.

 

רן כץ,  מנכ"ל אשבל מזון פונקציונלי: "חברת קיפל מובילה בתחום הממתיקים ותחליפי הסוכר מופחתי הקלוריות מזה שנים ארוכות. החברה משתמשת בשלושה חומרי גלם עיקריים להפקת מוצריה- ממתיקים על בסיס סכרין המסורתי, על בסיס סוכרלוז החדשני והנפוץ ועל בסיס סטיביה שנחשב כממתיק שאינו מלאכותי. לכל מוצריה ניתן "תו איל" של האגודה הישראלית לסוכרת חברת אשבל צומחת בהתמדה והשלמת רכישת "קיפל" תוסיף נדבך חשוב לפעילותה בתחום המזון הפונקציונלי. תחום תחליפי הסוכר הולך ותופס מקום מרכזי בשוק המזון הפונקציונלי, זאת עקב העלייה במודעות לחשיבות הפחתת כמות הסוכר שאנו צורכים במזון ובמשקאות הקלים הממותקים". יצויין כי לפני כשנתיים השלימה "אשבל" את מהלך מיזוגה של מאפיית בר-אל, המתמחה במוצרים נטולי-גלוטן, לשורותיה. מיזוג בר-אל כלל פתיחת מאפיה חדשה נקיה וסטרילית מגלוטן במתקני היצור במענית, בהשקעה של למעלה מ- 4 מיליון ₪. מאפיית בר-אל פועלת כבר 15 שנים וידועה בייצור ופיתוח מוצרי מאפה אפויים ותערובות מאפה ללא גלוטן בתנאי ייצור  נאותים בסביבה נקייה המבטיחה  100% ייצור ללא מגע גלוטן.  המאפייה החדשה גדולה מקודמתה ומבטיחה אפשרויות ייצור מוגדלות והמשך פיתוח מוצרים חדשים.

 

מוצרי "אשבל" נמצאים על מדף המזון הישראלי מאז שנת 1940. החברה מתמקדת ברכיבי מזון פונקציונלי חדשניים - מזון בעל השפעה בריאותית מעבר לערכיו התזונתיים, במותגי החברה, מותגים פרטיים (Private Label) ו – B2B. ב"אשבל" מפתחים ומייצרים תזונה ייחודית המיועדת לקבוצות אוכלוסייה ייעודיות כמו פעוטות וילדים, קשישים, אנשים העוסקים בספורט וכיו"ב. החברה מייצאת את מוצריה לארצות הברית, אנגליה, רוסיה, אוקראינה, דנמרק ומדינות נוספות.

כתבות נוספות

עבור לתוכן העמוד