שיטות מתקדמות לגיוס עובדים – עכשיו גם עסקים קטנים יכולים

הרוב המוחלט של המנהלים מסכימים עם העובדה שהאנשים הם המשאב החשוב ביותר בארגון. חברה מצליחה בזכות האנשים שעובדים בה. אנשים בשר ודם הם אלו שפיתחו את המערכות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, החלטות ניהוליות עדיין מתקבלות על ידי מנהלים, אנשי קריאייטיב עומדים מאחורי הקמפיינים הכי מוצלחים ואנשי מכירות מוכרים בזכות קשרים אנושיים.
נכון, היום ממלאים המחשבים והרובוטים תפקידים רבים, אשר מילאו בעבר אנשים בשר ודם, אך הטכנולוגיה אינה מחליפה רבות מהיכולות האנושיות. כברת דרך טכנולוגית אדירה (שגם היא כמובן פותחה על ידי אנשים בשר ודם) הביאה לשינוי באופן בו חברות מגייסות את האנשים המעולים שיתרמו להצלחת העסק ויפתחו אותו.
אז איך יכול להיות שכשאנשים הם המשאב החשוב ביותר לארגון, כל כך הרבה חברות ממשיכות לגייס עובדים בשיטות מיושנות? איך ייתכן שבסטארט אפ ניישן מגייסים עובדים בשיטות של שנות ה- 80?
העולם כל כך התקדם ושיטות הגיוס נשארו כמו פעם, רק המדיה היא זו שהשתנתה. מה ההבדל בין מדור דרושים בעיתון, לבין לוח דרושים באינטרנט? מה ההבדל בין פרסום ברשתות החברתיות לבין פרסום בין חברים? ברור שיש הבדל, אבל הוא מתבטא בעיקר בנפח ולא באיכות. חברות רבות עדיין מפרסמות מודעות דרושים ושורפות זמן יקר וכסף רב על סינון ומציאת מועמדים לא רלוונטיים... ישנן חברות שנעזרות בחברות השמה או במגייסים חיצוניים- העלות גבוהה והשיטות מיושנות ולא יעילות.
בעוד שבעבר אנשים היו נוהגים לשלוח בדואר או בפקס את קורות החיים שלהם רק כאשר באמת הרגישו שהם מתאימים, הרי שהיום, מאחורי המקלדת הכל קלי קלות ורבים מנסים את מזלם, בחזקת "שלח לחמך", גם כאשר הם אינם עונים כלל לדרישות המשרה, או לא ממש מעוניינים בה. נוהג זה מעמיס מאד על החברות המגייסות ומרחיק אותן מהאפשרות לגייס במהירות את המועמד הטוב ביותר עבורן.
ישנן חברות ענק שכבר עושות זאת אחרת, אולם הפתרונות שלהן יקרים ואינם מותאמים לכל סוג עסק. הנגישות של חברות אלו לטכנולוגיות החדשות בתחום הגיוס מתאפשרת רק באמצעות רכישת רישיונות ומנויים יקרים עבור שימוש במערכות גיוס מתקדמות. החברות המגייסות לאורך כל השנה עובדים חדשים רבים, מוכנות לשלם את המחיר השנתי עבור מערכת הגיוס היודעת לסנן ולמיין אלפי קורות החיים. כך הן מגייסות מהר ובאופן מדוייק ושיטתי את המועמדים הרלוונטיים לכל משרה.
הפיתוח החדש של Noviopus מאפשר לעסקים הקטנים גיוס עובדים מהיר, יעיל וזול
החברות הבינוניות והקטנות מצאו את עצמן בפער אדיר מהחברות הגדולות, ביכולת להשיג מועמדים איכותיים. כך קרה, שעל אף שכולן הסכימו שאנשים הם המשאב החשוב ביותר לארגון, המציאות הכלכלית לא אפשרה לרובן לנהל את נושא הגיוס שלהן בתבונה והן המשיכו לקבל ערמות של קורות חיים לא רלוונטיים ולפסוח על רבים וטובים מהם, פשוט מחוסר זמן וכח אדם. השינוי הכרוך במעבר לתהליך גיוס איכותי נחשב עבורן מורכב ויקר.
מציאות הגיוס השתנתה לגמרי בזכות מערכת ATS שפותחה לאחרונה במיוחד על ידי הסטארטאפ Noviopus, על מנת לתת פתרון מתאים גם לחברות הבינוניות והקטנות, לחברות שמגייסות גם בעברית ולא רק באנגלית, לחברות שמגייסות רק לתפקידים בודדים בשנה ולחברות בהן אין עובד בתפקיד אחראי משאבי אנוש.
ה Applicant Tracking System- ATS (מערכת לניהול הגיוס ומעקב מועמדים) החדיש, עליו רשמה החברה פטנט בינלאומי, הוא כבר לא הפתרון היקר של החברות הגדולות אלא התשובה לכל תהליך גיוס בכל גודל של חברה. עכשיו צריך רק לרצות לגייס טוב יותר.
אז איך מבצעים את תהליך הגיוס אחרת? ראשית, התהליך הינו אוטומטי וקורה תוך שניות, כך שלא שורפים זמן על סינון ומיון קורות חיים ושנית, התשלום הוא פר שימוש, כך שלא משלמים על מערכת גיוס יקרה ועל רכישת רישיונות פר שימוש. התוצאה היא שהחברה לא נדרשת לשלם עבור השמות יקרות רק כי אין בחברה מישהו שפנוי להתעסק בגיוס והעיקר- לא מגייסים מועמדים לא מתאימים.
הגיוס באמצעות המערכת החדשה מתבצע בשיטות מתקדמות, בלי להתחייב, בלי לשלם כשלא מגייסים, בלי להיתקל בכל מועמד שרוצה אלא רק במועמדים המתאימים, בעברית או באנגלית לפי בחירה ובעלויות נמוכות.
אז אם אתם כבר לא משתמשים בפקס, מכונות כתיבה ומחשבים אישיים בגודל של האנגר, באמת שאין סיבה שתמשיכו לגייס כמו בשנות ה-80.
גלעד פדרמן הוא מייסד הסטארטאפ Noviopus שפיתחה מערכת חכמה לגיוס ומיון עובדים, המתאימה לעסקים קטנים ובינוניים
מאמרים נוספים בנושא יזמות ועסקים קטנים
-
10/12/2020קל להאשים את התקופה האחרונה כ"כח עליון". אך תפקיד המנהל הוא לא לתת לעסק להתנהל, אלא לנהל אותו. ערן כהן מספק טיפיםי כיצד לנווט את הספינה העסקית במים סוערים. קרא עוד
-
2/11/2020צעדי השחרור ההדרגתיים מהסגר לא צריכים לבלבל אותנו. זה בדיוק הזמן להגביר שיווק ומכירות באפיק שלא מפסיק לצמוח. יעל קנדר מספקת 4 טיפים כדי לעשות זאת. קרא עוד
-
7/10/2020מיכל לוצקי מביאה 10 תובנות מהסיפור המרתק של פיל נייט, שהקים את נייקי ב- 10 אצבעות - מתאים לכל יזם ועסק קרא עוד
-
28/08/2020מתחם העבודה המשותף והמסובסד "קליקה ירוחם" משתרע על שטח של 410 מ"ר וכולל 20 עמדות עבודה קרא עוד
-
28/08/2020האפליקציה מאפשרת לעסקים להעניק הנחות ייעודיות לבעלי עסקים בלבד קרא עוד
-
23/07/2020מטרת התוכנית, שנמשכה לאורך עשרה שבועות והתקיימה במרכז ראשון סטארט-אפ בעיר, היא להעניק לנשים את מכלול הכלים להקמת חברת סטארט-אפ קרא עוד
-
9/07/2020קביעת יעדים עסקיים היא חיונית לכל עסק, בכל שלב צמיחה. אבל איך עושים זאת כאשר העברנו כמעט רבעון שלם במשבר וכמעט קפאון. מדריך למי שקובע יעדים, וכמובן למי שלא עשה זאת עד היום. קרא עוד
-
30/06/2020המציאות מלמדת שהמרחק בין תוכנית עסקית מפוצצת על הנייר לבין מה שעסקים מיישמים בפועל הוא במקרים רבים גדול מאוד. ניר מקובסקי מספק עצות חשובות כדי שהתוכנית העסקית לא תישאר מסמך וורד. קרא עוד
-
16/06/2020משבר הקורונה אשר גרם לקריסתם של עסקים קטנים רבים, הוביל רבים אחרים להמציא את עצמם מחדש. אלא שכדי להצליח באתגר, מומלץ להיעזר בליווי מקצועי. ניר מקובסקי מפרט על ההבדלים בין סוגי הליווי ומה לבחור. קרא עוד
-
11/06/2020כן, כן...כבר כתבו, ניתחו ואפילו חפרו על המיני-סדרה "הריקוד האחרון" על מייקל ג'ורדן. אבל תומר צוקר מביא זווית שתעניין כל מנהל ויזם קרא עוד